Sjaak & Mariska.reismee.nl

Siem Reap en de tempels van Ankor

In Siem Reap aangekomen een mooi hotel gevonden met zwembad, dus erg chill... die dag weinig bijzonders gedaan behalve lekker eten en een heerlijke 'fish spa'! Deze spa moet je zien als een grote aquarium met duizenden visjes die dan lekker aan je voeten en kuiten gaan zitten knabbelen en dat net zo lang totdat alle dode huidcellen en al het vuil weggevreten is, dus dat duurde wel even aangezien Mariska zichzelf al 3 weken geen pedicurehad gegeven

Wink
. Na dit ontspannen dagje was het weer eens tijd voor wat aktie, dus lieten we ons om 05.00 uur ophalen bij ons hotel om te vertrekken naar de beroemde tempels van Ankor, zodat we konden genieten van de zonsopgang! De zonsopgang werd alleen belemmerd door de wolken en het fotograferen door de velen mensen bij en rondom de hoofdtempel Ankor Wat... nadat we dezeeerste tempel bezocht hadden, kwam onze tuktuk chauffeur met het geweldige idee om de route achterstevoren te doen, zodat we de mensen menigte zouden ontlopen en dat lukte gelukkig!!! Dit tempelcomplex is zo groot dat je er 4 dagen kan vertoeven, maar aangezien wij nog 3 maanden tempels gaan bezoeken, hadden wij besloten om alleen de belangrijkste en beroemdste tempels aan te doen en dat was meer dan genoeg in de 43 graden brandende zon. Vooral de tempel 'Ta Prohm' was erg mooi. Deze tempel is helemaal door de jungle opgeslokt en is ook wel bekend uit de film ' Tomb Raider' met Angelina Jolie. Om 13.30 uur hielden we het voor gezien en keerden we terug naar ons stulpje om maar eens te gaan zwemmen en wat denk je?? Net in 't water geplonst en het gaat regenen, heeerliiijjjjkkkkkk.......... 's avonds weer lekker gedineerd op z'n westers met voor mij een pizza en Mariska een echte lasagna, ook wel eens lekker na alleen maar rijst en noedels, krab, gamba's enzo! De laaste dag in Siem Reap gaan we lekker niks doen, omdat buiten de tempels er simpelweg niks te beleven valt! Morgenochtend gaan we dit schitterende Cambodja weer verlaten en vertrekken we richting de Thaise grens Poipetom van daaruit richting Bangkok te gaan, waar Carla ( Maris d'r moeder) ons komt vergezellen en ze heeft ons al laten weten trek te hebben in vogelspin, slang en kakkerlakken
Laughing
Wij zijn er een dag voor Carla aankomt en gaanalvast een hotelletje zoeken op een goede centrale plek in deze metropool van 10 miljoen mensen en hun brommers. Tot ons volgende verhaal, groetjes Sjaak en Mariska

Johanna

Veel plezier in het volgende land. Gaan jullie Patpong nog "onveilig" maken? De Elvis Presleybar daar is een bezoek waard, hoewel ze die een half jaar geleden aan het verbouwen waren....?!?!?! En wat heerlijk dat je zo af en toe ook westers kan eten, toch?

Liefs.

ineke

Wat indrukwekkend he! Mooie tocht en het is ook wel goed om even niets te doen hoor!!! Ben ook heel benieuwd naar Carla's bevindingen. Ga straks nog even koffie bij haar drinken.
Ik moet jullie ook de groeten doen van Mimo.

Carla

Ik verheug me er heel erg op om naar Bangkok te gaan. De backpack staat al deels ingepakt. Maarrrrrrrrr
ik beloof helemaal niks omtrent het eten van slang, kakkerlak en vogelspin en zo.
Ik begin eerst wel aan de krab, gamba´s, kreeft (heb ik ook nog nooit op) en de noedels hoor.

oma

Hoy Lieverds, jammer dat jullie dit mooie land gaan verlaten, maar er wacht vast weer heel veel nieuws in en rondom Bangkok. Wat zal Carla ook genieten. ben benieuwd wat ze in die week te zien krijgt( en te eten) Dat buitje was zeker welkom !!!
Pakkerd, oma XXX

michelle

lieverds!! mijn eerste berichtje pas, slecht he!? maar ik geniet wel van jullie verhalen hoor! echt super! moet er niet aan denken om honderden visjes aan me te hebben knabbelen, maar oke, je zal wel wat gewend zijn daar :-P haha
Dus je moeder is er al bijna Maris!? wat leuk! ben erg beniewd naar de volgende verhalen!
heeeeeeel veel liefs en een dikke kus voor jullie beiden! xxxx