Sjaak & Mariska.reismee.nl

Halong Bay

Lieve mensen, wat is het hier nog steeds ontzettend warm!!!! Zonder iets te doen komt het zweet uit alle hoeken en gaten stromen.Ongeveer 40 graden. De wedstrijd hebben we gezien in Finnegans Irish Pub in het oude gedeelte van Hanoi. Na het avondeten moesten we nog steeds een plekje zoeken om te kijken, maar we kwamen onderweg een NL stel (Sanne en Salome) tegen die op weg waren naar de pub. Die middag hadden we al een ander stel ontmoet die daar ook heen gingen, dus gezellig op weg die kant op. En wat waren daar een hoop Nederlanders!!!! De pub was al oranje versierd en het was een uur voor de wedstrijd al heel gezellig. Beetje jammer dat we verloren hebben, daardoor gingen we toch lichtelijk teleurgesteld naar het hotel om 05.00 uur in de ochtend. Uiteindelijk die nacht dus maar ongeveer 1,5 uur geslapen want we werden opgehaald om 8.00 uur.Maandagochtend was dus een hele zware ochtend!!

Eenmaal aangekomen in Halong Bay ging het met beide al weer wat beter gelukkig!! Het was een mooi houtenzeilschip, Bai Tu Long Junk genaamd.Halong Bay is echt prachtig om doorheen te varen! Het is een baai van ongeveer 15 vierkante kilometer oppervlak vol met kalksteenrotseilanden en is benoemd tot1 van de 7 wereldwonderen.Ons eerste stopmoment was een floating village in Halong Bay. Deze mensen mogen van de overheid in de baai wonen op woonboten als zij de baai schoon houden van het afval van toeristen. Dit was echt heel mooi om te zien. Hoe kunnen die mensen daar toch leven??!! Midden op het water worden ook gewoon baby's geboren.... Echt bizar.

Deze mensen verdienen hun geld met het kweken van parels in oesters. Ze 'bevruchten' levende oesters met bolletjes mineralen, die vervolgens twee jaar op de bodem van de zee liggen. Dat levert daarna hele mooie en grote parels op. Op een apart vlot is de school voor de kleine kinderen. Het eten op onze boot was echt fantastisch! Onze eerste lunch bestond wel uit 6 of 7 gangen met onder andere krab, gamba's, inktvis, loempia en gemarineerde kip. Niets tekort gekomen dus

Tongue out
! Bij zonsondergang die middag gezwommen en Sjaak is een paar keer vanaf het bovendek in het water gesprongen, aardige bommetjes dus!!

Die nacht was het heel warm in onze suite!! De airco blies hete lucht de kamer in en daardoor werd het er niet beter op

Frown
, ik (Mariska) wist niet dat ik zo veel kon zweten! Zelfs uit mijn enkels kwam water.... Gelukkig van de bemanningsleden een ventilator gekregen wat een hoop goed maakte. De laatste dag op de boot kregen we weer een heerlijk ontbijt en lunch. We hebben die ochtend Sung Sot grot bezocht, alias de grot van de 'Verrassing'. Heel mooi! Toen helaas weer terug naar de haven, waar bleek dat de bus heel veel vertraging had door de hevige regenval in Hanoi die nacht en een ongeluk. Ongeveer 4 uur moeten wachten met Australisch stel, Jo & Tim. Door de vertraging misten we de aansluiting op de trein naar Hue. 's avonds dus nog snel een hotel moeten zoeken om te overnachten. Lieve mama's jullie hebben ons goed opgevoed, maar we hebben het vies achtergelaten!! De kamer was echt al vies voordat wij kwamen dus leek het ons geen probleem om het nog net iets viezer achter te laten bij vertrek!! (lees: de afgebeten nageltjes van Sjaak op de grond en de lege vlesjes op de kledingkast bij afwezigheid van prullenbak...) Vanavond (woensdag) met de slaapbus naar Hue. Tot later.

Ruben & Suus

Goed om al die verhalen van jullie te horen! Zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin daar! Geniet ervan!

Liefs,

Ruben en Suus

hans nel timmermans

leuk die verhalen om jullie zo te volgen op reis.
Veel plezier en geniet ervan.

liefs hans nel

Jos en Chris van Velthoven

Hoi Mariska en Sjaak

Zo kort weg en toch al heel veel moois gezien. Vreemd blijft het toch dat een aantal uren vliegen van hier, je in een compleet andere wereld komt. Geniet van alle bijzondere dingen die jullie tegenkomen.
groet Jos en Chris

Henk en Carla

Fijn van jullie weer te horen en dat zweten, Maris je weet wat papa altijd zei: 'zweet 't en je weet 't, wat het ook moge betekenen.
Prachtige foto's zoals we die nu zien en het bier smaakt volgens mij ook wel toch Sjaak?
Gister heeft Nederland het Oranje voetbalteam binnengehaald en gehuldigd. Ze waren sprakeloos en hadden nooit meegekregen dat het hier zo leefde. De grootste teleurstelling is er bij hen nu geloof ik wel een beetje uit na de rondvaart door de grachten van Amsterdam en toejuiching op het Museumplein. San heeft het voor een groot deel meegemaakt.
tot horens lievers.

Jo & Rob

Heeey daar,

Zo even de verhalen gelezen van jullie, wat super leuk zeg!
Gelukkig gaat alles goed en een goede reis gehad.

Nu lekker genieten zo te zien!
Heerlijk!

Nou wij volgen jullie op jullie site
Heel veel plezier

X

marta

hoi hoi
en heben jullie nog enge beestjes of enge beesten gezien.Ik vind het helemaal leuk voor jullie maar o wat ben ik blij dat ik niet met jullie mee hoef,ik zou brood mager worden van het zweten en overal vies van zijn.
Ik kijk uit naar jullie volgend verhaal .heel veel liefs john en marta

Sandra

Lieverds, Wat heerlijk dat jullie het zo leuk hebben!

Nou hier gaat het super, ondanks de gesneuvelde spiegel van de slaapkamerdeur! Dinsdag ben ik bij de huldiging geweest in Amsterdam, echt helemaal super geweldig!!!
Ik ben blij om te horen dat het bij jullie ook heel goed gaat...mis jullie wel hoor! zal wel gek zijn bij papa en mama van t weekend :( beetje leeg denk.....

Lieverds ik denk aan jullie!! Geniet ervan :D

Dikke knuffelkussen voor jullie toppers!!

Ria Oostdam

Hoi Sjaak en Mariska,

Wat leuk om jullie avonturen te lezen! Het is een andere wereld daar waar jullie nu zijn. Geniet ervan en goede reis gewenst. Groet Kees en Ria

Jouke

Blijven schrijven! Ik lees het met plezier!

Albert en Rina

Hoy wereldreizigers leuk om de verhalen te lezen.Geniet ervan en heel veel plezier samen.Groetjes Albert en Rina