Sjaak & Mariska.reismee.nl

Hanoi...

Zo dan hier nu het eerste echte verhaaltje! Vrijdag de lucht ingegaan richting Kuala Lumpur vanwaar we vervolgens naar onze 1e bestemming vlogen, namelijk Hanoi ( de stad van 6,5 miljoen inwoners en 3 miljoen scooters) en dat merk je ook, zeker met oversteken ( handen voor je ogen en zij rijden wel om je heen

Undecided
) Zaterdag waren we rond 14.00 uur in 't hotel en waren goed brak, dus niet naar bed en op zoek naar wat vertier! We begonnen met een mooi wandelingetje rond het Hoan Kiem Lake en al snel bleek dat we zeiknat waren van het zweet en dat bijna elke Vietnamees ons stond uit te lachen en aan te gapen alsof we een circus atractie waren/zijn... Zij foto's van ons nemen en dus ik (Sjaak) meteen foto's van hun nemen, maar dat begrepen ze niet volgens mij. Toen werd het etenstijd en hebben we in een restaurant wat noodles met loempia's, gamba's en kool gegeten, later bleek dit 1 van de duurdere restaurants te zijn in Hanoi, dus maar niet meer?! Zondag hebben we een riksja fiets met chauffeur gehuurd en zaten we gezellig knus samen voorin in een bakje van 60cm doorsnedeons leven te riskeren door 't verkeer ( dit is echt aan te raden, FANTASTISCH) in Hanoi! Met de riksja hebben we eerst een markt bezocht en daarna de Temple of Literature, vervolgens geluncht op straat op hele kleine krukjes tussen de locals ( rijst, soep met kruiden en aardappel, gehakt, gemarineerde bamboe en een soort omelet) dit alles voor 115.000 VND wat ongeveer gelijk is aan 4 euro en dat met z'n twee en allebei een biertje
Tongue out
... Daarna nog wat geslenterd, want werd toch wel heel warm ( lees: 40 graden) Zondag op maandagnacht voetbal kijken, waarschijnlijk in een Ierse pub en morgen hebben we een super mooie boottrip geregeld naar eninHalong Bai, dit is incl. overnachting op 't schip, ontbijt etc,kayakken en s'avonds vissen op inktvis!

Tot later. ps: foto's erop zetten lukt nog niet!

oma oostdam

Hoy Lieverds, wat heerlijk al zo snel een bericht te lezen. Jullie hebben in no time al veel meegemaakt. Fijn om dit allemaal te volgen. Het is hier 28.5. graad binnen en dat is al heet. Wat zullen jullie transpireren. Goed drinken, hoor! Een mooie voetbalwedstrijd en daarna een gezellig uitje. geniet ervan. Liefs en kus, oma XXX

Toos en Wim

Hoi, wat een geweldig leuk begin van jullie reis. Geniet van de voetbal zover weg en neem een plastic zak mee voor om je foto-toestel op de boot. Daar ging het bij ons mis en dat je nu helemaal niet hebben.
dikke kus je oompje en tantetje

Ineke

Leuk, zo'n reisverslag. Kunnen we tenminste mee(be)leven. Op het kaartje zie ik Kunming staan, daar zijn Josine en ik vorig jaar geweest. Veel plezier morgen op de Halong Bai. Dikke knuffel

Henk

he kanjers. ik wil na deze teleurstellende wedstrijd toch nog even jullie verslagen lezen en reageren! LEUKE BERICHTEN . Heel veel plezier saampjes. groeten uit Hillegom ,en natuurlijk een grote knuffel. HENK

Oma en Opa

Hallo Mariska en Sjaak.
Wij volgen jullie, met belangstelling en veel interesse, op jullie reis. Mooi begin van de vakantie en een mooi verslag. Wij wachten met spanning op het vervolg.
Groetjes van ons beiden.

Martine en Marcel

Hallo lieve zus en zwaag,

Wat een gave dingen hebben jullie al gedaan. We zijn nu al benieuwd naar wat jullie nog gaan ondernemen.
Oranje is ondertussen in stijl gehuldigd. Op het museumplein met Armin van Buuren.
Ondanks de tweede plek.

Geniet nog steeds enorm!!

Groetjes M&M

marta

hoi mariska en sjaak hier is het al warm wat zullenjullie het daar warm hebben ,zo te lezen is het al een hele belevenis in een hele andere wereld dan hier ,geniet er lekker van en ik lees jullie verhalen.
heel veel groetjes en liefs uit het verre nederland
john en marta

Johanna

Lieve Sjaak en Mariska,

Lekker genieten van jullie verhalen!!!!! Ik meende dat ik mijn e-mailadres al had ingevuld, nu nog maar eens gedaan, hopelijk krijg ik dan nu wel mail van jullie verdere belevenissen. Ik kijk er naar uit.