In het vorige verslag vertelden we al dat er in Jakarta voor ons niets te beleven viel en dat bleef helaas ook zo, dus na 2 nachten op de gok een bus gezocht richting Bandung en natuurlijk gevonden, ondanks de giga drukte ivm het voor ons inmiddels zo favoriete suikerfeest!

Na een ritje van in totaal 5 uur ( normaal 3 uur ) in een bus tussen de lokale bevolking, inclusief de daarbij horende Indonesische zitplaatsen, geroggel, geboer en aangestaar zijn we aangekomen in Bandung. Honger als we hadden, eerst maar even een Nasi Goreng naar binnen geschoven en toen op zoek naar Guesthouse 'by Moritz' genaamd, zou een leuk guesthouse zijn met een leuke bar en restaurant, maar bij aankomst bleek het een beetje vergane glorie te zijn met de eigenaren slapend op de grond. Soms word je er zo moe van als je er na inchecken achterkomt dat er bijna geen water uit de douche komt, matras lekker doorzakt, de gordijnen niet dicht kunnen en de wc niet doorspoelt ( wat de nodige luchtjes veroorzaakt ). Maar we zijn inmiddels wel al wat gewend en je kunt nou eenmaal als backpacker niet constant in een resort verblijven

! Na onze spullen op de kamer gegooid te hebben besloten we om een rondje te lopen om de boel te verkennen en al gauw bleek ook hier weinig teken van leven te zijn door de Idul Fitri en ook kregen we in dit plaatsje de kriebels van vele rondrennende ratten, mensen die om geld smeken en jongeren met capuchons op en mond bedekt spelend met een stiletto ( mes )! Meteen maar doorgelopen naar het treinstation om hier zo snel mogelijk weg te kunnen, maar de trein zat al volgeboekt tot onze ongenoegen. Vervolgens 1 internet cafe gevonden die wel open was om te proberen of er een andere mogelijkheid was om hier weg te komen, maar neeeeeeee....... De volgende ochtend werden we wakker en zeiden tegen elkaar: Dit word een mooie en goede dag voor ons! En zo'n instelling blijkt te werken, want de trein die gister nog vol zat, bleek nu na een andere vraag aanpak opeens toch plek te hebben richting Yogjakarta, dus zaten we 8 uur en een mooie treinrit later in deze stad, waar we oa de Borobudur ( grootste Hindoetempel van Indonesie) wilden gaan bezoeken. Na wat zoekwerk en wat zweet druppels later een kamer gevonden met gedeelde badkamer en met een zwembad, yesssss...... Echter bleek ook in deze stad veel dicht te zijn door de eerder genoemde, dagen durende feest! We hadden het nu echt helemaal gehad met Java en besloten hier maar 2 nachten te blijven en besloten alleen de Borobudur te bezoeken! S' ochtends om 05.00 uur ( zijn toch geen tijden? ) werden we opgehaald om de sunrise te zien bij deze tempel en bij aankomst was het al mooi licht

, dus de volgende keer als die er al mag komen, maar om 02.00 uur ons nest uit!!! De tempel was mooi, maar we zijn er wel achter dat we aardig wat tempels bezocht hebben en dus dat het voor iets minder bijzonder is dan voor een ander. We zijn er dan ook met een 15 minuten doorheen gescheurd en moesten toen nog een uur wachten op de 4 andere mensen die bij ons in het busje zaten... We zijn in dat uur nog maar een paar keer op de foto gegaan met de locals die ons bijster interessant vinden ( ze vinden me op Arjen Robben lijken )
Ik vind hem echt lelijk, maar zijn geld daarentegen

... Eenmaal terug in het hotel geprobeerd om vliegticket te vinden richting Bali, maardan wel 1die te betalen is, omdat ivm het suikerfeest ze de prijzen flink opgeschroefd hebben, maarwe hebben het helaasniet kunnen vinden. Maar wehadden zoietsvandat we op de luchthaven misschien wel een last minute konden vinden, want dat is toch meestal het goedkoopst? Niet dus, hier worden de tickets alleen maar duurder, alsof ze het vliegtuig niet vol willen krijgen! Na wat zuchten en steunen, maar weer een trein gepakt die ons in 2 dagen naar Bunjuwangi zou brengen, waar we de boot zouden pakken naar Bali, om daar weer een bus en taxi te nemenrichting Kuta beach op Bali! Daar aangomen om 23.00 uur bleek ook alle hotels volte zitten, omdat velen mensen van Javaanse afkomstfeest aan het vieren zijn op Bali ( pfffffffffff ), maar rond 01.00 s'nachts toch nog een 'kamer' gevonden en hoefden we niet op het strand te pitten... ( waar we ons al bij neergelegd hadden )! Verder hebben we het nu super naar onze zin op dit eilandje, waar we vorig jaar onze zomer vakantie doorgebracht hebben enzelfs de masseuses en brillenverkopers op het strand kenden ons nog en zijn we tegen betaling getrakteerd op een heerlijke voetmassage van Emmy nr1 en is het hier heerlijk spelen in de huizenhoge golven

...
Tot snel, -xxx- Mariska en Arjen ( Robben )