Sjaak & Mariska.reismee.nl

Samosir Island ( Lake Toba )

Vanuit Bukit Lawang een minibusje geregeld samen met het Engelse en Russische stel ( om de kosten te delen ) richting Samosir Island. Op Samosir Island ligt het grootste meer van Azie, Lake Toba! Aangezien Sumatra al een eiland is, is het eigenlijk dus een eiland op een eiland in een meer en in dat meer ligt een eiland...
Undecided
Surprised
Maar goed, na 8 uurtjes crossen door dorpjes en bergen waren we aangekomen in het dorpje, Parapat, waar we een Ferry zouden nemen naar het eiland in het eiland van het meer! Op de Ferry werden we natuurlijk weer aangesproken door diverse Locals die wel weer een guesthouse wisten en uiteindelijk zijn we er met z'n zessen 'ingetuimd' en hebben we ons gesetteld bij ' Samosir Cottages' waar we een cottage hadden met uitzicht over het meer voor wel 50.000 IRP wat gelijk staat aan zo'n 4,5 euro
Tongue out
.... Hier hebben we eigenlijk 4 dagen vrij weinig uitgespookt, behalve dan dat ik flink geoefend heb op het maken van bommetjes in het meer ( vanaf een geimproviseerde duikplank )! Ook is de slangenbeet die ik hier heb mogen ondervinden aardig geheeld en I'm still alive...
Laughing
Mariska heeft eindelijk weer eens haar wipneusje ( waar ik zo gek op ben ) kunnen steken in een flink boek en ze was dan ook vaak niet aanspreekbaar, behalve dan als ik een kusje wilde geven ( daar houd zij dan weer van )!!! Na 4 daagjes was het weer tijd om te verhuizen met onze backpacks en moesten we woensdag 8 september om 7.30 uur klaarstaan om eerst de Ferry terug te nemen richting Parapat, om van daar uit per busje vervoerd te worden naar Medan ( de hoofdstad van Sumatra ). Hier pakken we weer een vliegtuig en dit keer richting Jakarta, Java... Na 2,5 uur vliegen gearriveerd en hier zijn we nog steeds. Later zullen we hier een verslag van doen als het de moeite waard is, want tot nu toe heeft deze stad ons weinig te bieden en is alles erg duur, vanwege het suikerfeest dat hier gevierd gaat worden dit weekend! We willen morgen vertrekken richting Bandung, maar aangezien het hele land eropuit trekt zal het waarschijnlijk lastig worden om als toerist NIET de hoofdprijs te betalen voor een bus/trein en slaapplaats! We zullen het weer gaan meemaken
Cool
. Teran Mekasih voor de interesse in onze reisverhalen en wat ons betreft Sama Sama... -xxx- Mariska en Sjaak

Carla

Sjaak, je hebt jezelf weer overtroffen met dit heerlijke verhaal. Krijgen we nog een vertaling van Sama Sama en Teran Mekasih?

Jeanne Immerzeel-Oostdam

Hoi Mariska en Sjaak, als ik al die verhalen van jullie lees dan krijg ik de indruk dat jullie hoofden toch wel bijna uit elkaar moeten ploffen van al die geweldige indrukken die jullie opdoen???? Geniet nog maar van die laatste weekjes, ik blijf de verhalen lezen en de mooie foto's bekijken, geweldig!!!!!!!

ineke

Hoi jongelui, wat weer een prachtig verslag. Sjaak, je houdt niet van lezen, maar schrijven kun je wel.

ome henk en de rest

he die wereldreizigers, wat beleven jullie toch een hoop, ik liep even achter met de verhalen maar we zijn weer bij, leuk, leuk, ontzettend leuk.
sjaak ik dacht even dat je maris in ging ruilen voor een harige oerangoetang en een vrijage met een slang maar je reist toch verder met mijn nichie.
heel veel genieten verder, en tot de volgende avonturen.
gr.tjes ome henk en de rest

opa en oma.

wij genieten elke keer weer van jullie verhalen.
Wat fijn dat jullie dat allemaal mogen zien en beleven,
geniet er van.

Toos

wat een paradijsjes vinden jullie iedere keer, jammer dat je de "hoofdprijs" neer moet tellen, ha ha. Geniet van het suikerfeest en de bijbehorende lekkernijen. Tot de volgende leuke verhalen. xxx

Jolanda

Heey Maris en Sjaak,
Jullie hebben echt al veel gezien/gedaan zeg!
Gaaf ook dat jullie oerangoetangs gezien hebben.

Nou veel plezier daar nog!

X

christa van Velthoven

Elke keer lees ik jullie verhalen, kijk de foto's en droom lekker weg. Geniet nog van alle nieuwe ervaringen.
En......wees voorzichtig!!
groetjes Chris

Jose Meulman

Fantastisch wat jullie allemaal meemaken. Leuk om op deze manier jullie te volgen. Dit is een reis waar je altijd met plezier op terug zult kijken. Goed hoor dat jullie dit doen
groeten Nico en jose