Bukit Lawang
Zo... eindelijk een computer gevonden hier op Sumatra, Indonesie! Vanaf Singapore zijn we met Valuair gevlogen richting Medan, de hoofdstad van Sumatra. De vlucht duurde slechts 1,5 uur. In Medan aangekomen werden we meteen aangesproken ( wat een verrassing ) door een Indonesische vent die wel een taxi wilde delen met ons! Op zich een goed idee, maar wij wilde liever per openbaar vervoer, omdat dat stukke goedkoper is en veel interessanter. Wonder boven wonder wilde hij dat ook en samen met nog 2 engelse mensen zijn we per openbaar vervoer richting Bukit Lawang gereden, waar we Oerang Oetan gaan spotten en waar we een grote jungle trek willen gaan maken! Onderweg bleek de vriendelijke man ook opeens een gecertificeerd gids te zijn in de jungle en wist hij ook wel een goed guesthouse. Wij hadden nog niks op 't oog, dus gingen we maar even een kijkje nemen en was inderdaad een mooi verblijf aan de rivier.. ( 7 euro )

De eerste dag wilde we nog niet meteen gaan klauteren in de prachtige jungle van Sumatra, maar wilde we wel naar de voeder plaats van de Oerang Oetans die nog in de rehabilitatie proces zitten, omdat ze zijn mishandeld of als huisdier gehouden zijn. Na 2 'tickets' en wat geld betaald te hebben voor de camera was het zover... Met 5 rangers een klein stukje de jungle in waar zich een platform bevond waar fruit en kokosnoten neergelgd werden en toen maar wachten. En ja hoor, vanuit de verte hoorde je de bladeren ritselen en zag je al slingerend de eerste Oerang Oetan aankomen, echt SCHITTEREND!!!!!!!!!! Volgens de rangers hadden we geluk, want er kwamen wel 10 Oerang Oetans en sommigen hadden zelf al een kleintje bij zich. Onze dag kon niet meer stuk!
Dag 2 was het dan echt tijd voor de jungle trek, dus lange broek aan, wandelschoenen strak om de voetjes en de pet op 't hoofdje tegen de zon en insekten! Samen met het Engelse stel, 2 Russen en 2 gidsen ( Udin en Jakka ) zijn we op pad gegaan en al snel waren we diep in de jungle belanden spotte we al na een uurde eerste echte wildeOerang Oetans en velen andere aapsoorten als: Gibbons, Makaken en de zogeheten Funky Monkey. Degidsen hadden onsbij voorbaat al gewaarschuwd voor eenpaar agressieve Oerang Oetans en wat we moesten doen als we ze tegen zouden komen. Zij zouden fruit neergooien voor de afleiding en wij moesten hard wegrennen naar een richting die zij dan zouden aanwijzen!Even later, ja hoor daar kwam Mina ( een vrouwelijke Oerang Oetan ) al aan en ze liet agressief haar witte colgate tandjes zien en wij krijgen het signaal om te rennen... ( heb Mariska nog nooit zo hard zien rennen

De volgende dag vroeg wakker, slecht geslapen op enkel een matje dat lag op stenen. Spierpijn in heel onze lichaam van het lopen en klauteren en een zere rug van het liggen!!! Deze dag gingen we terug al raftend op de rivier, wat heel leuk was totdat de achterkant omsloeg, waar Maris en ik zaten. We vielen in de rivier, maar omdat de stroming zo verschrikkelijk sterk was vanuit verschillende richtingen, konden we niet uit onszelf naar boven zwemmen ( even dacht ik dat dit het einde was ). Grote paniek, maar gelukkig hadden we een paar heldhaftige gidsen bij ons die in het water sprongen en ons redde van de verdrinkingsdood...
S'avonds niks meer gedaan en alles even overdacht... De volgende dag zijn we richting het Toba Lake vertrokken, waar we ons nu ook bevinden. We hebben hier een kamer aan het grote meer met een prachtig uitzicht over water en bergen voor een bedrag van 5 euro... Sumatra is echt prachtig, alleen maar natuur en super lieve mensen. Gisteren ben ik tijdens een korte wandeling door het dorpje gebeten door een slang ( geen giftige gelukkig )... Ik hoop dat het hierbij blijft en dat ik straks niet verzuip in het meer

wow inderdaad, wat een avonturen maken jullie mee zeg, echt geweldig! :-D
Heej lieverds, Jeetje wat een verhalen weer :D pfff ben blij dat jullie zulke goede gidsen mee hadden! Maar gelukkig genieten jullie nog steeds :)
Dikke kus San
allemachtig wat een avontuur!
Dat ws zeker schrikken in de rivier,Sjaak.
Maar geniet maar mooi met jullie beide.
Nou jongens. ben blij dat ik niet alles van te voren weet. Maar het is wel schitterend hoor! En jullie kijken ook met plezier terug, dus het zit wel goed.
liefs
Jeetje veel belevenissen in een korte periode! Super gaaf! Liefs
jeetje wat super spannend allemaal,wat zullen jullie het straks saai vinden in nederland,dus geniet er maar lekker van,en pas op voor slangen.
groetjes marta en john
Mensekinderen, wat maken jullie veel mee!!!
Geniet ervan zo lang het nog duurt.
Nou hiervan moet ik wel effe puffen hoor. Zie je wel dat slangen gewoon niet te vertrouwen zijn. En hadden jullie nu ook zwemvesten, net als in Kanchanaburi?
Lieverds dat was wel even schrikken. Ik hoop een foto te zien van Mina en Jackie. Natuurlijk ook de gids bij het kampvuur. Ik geloof goed dat jullie na die angstige ervaringen wel even alles overdacht hebben. Liefs en blijf genieten.
Wat maken jullie veel mee! Pas wel goed op en blijf genieten!!
Hi! Ik kom via google op jullie site terecht.
Wij vertrekken as woensdag naar Sumatra. Om daarna verder te gaan naar Java en Bali voor 4 weken.
Wat gaaf om te lezen dat jullie 3 maanden zo samen rondreizen door al die landen! Ik vond onze reis al heel wat, maar wat jullie doen is echt fantastisch!
Heel veel plezier en succes met jullie trip. En wie weet komen we jullie nog wel tegen ergens in Indonesie!
Annouska
Hi Annouska, leuk om te horen dat reizigers het ook leuk vinden om te lezen!!! Jullie moeten zeker naar Bukit Lawang en Lake Toba is leuk om te relaxen... Tip voor guesthouses: Bukit Lawang- Batu mandi guesthouse en voor Lake Toba ( Samosir )- Samosir Cottages, beiden voor zo'n 6 euro... duurder kan natuurlijk ook! Misschien zien we elkaar op Java op Bali ( ik heb een kale kop ) : - ) gr. ons
Hi! Onze reis is al georganiseerd. We reizen mijn zijn tweetjes per auto met een chauffeur/gids.
Maar we gaan in ieder geval naar Bukit Lawang en Tobameer. 18 september vliegen we naar Jakarta en de 27ste pakken we de boot naar Bali, om daar heerlijk uit te rusten van de zware weken.
Hebben jullie nog tips voor dingen die we mee moeten nemen?
Groet, Annouska
Hi Annouska, neem in ieder geval goede wandel schoenen mee voor Bukit Lawang en een camera! Zorg dat je voor Bukit genoeg geld hebt, want zijn geen pinapparaten in het dorp... Verder luchtige kleding voor Bali en Toba Lake...
Oke bedankt voor de tips!
Is alleen Rupiah voldoende of moeten we ook dollars hebben?
Veel plezier nog!
Groetjes Annouska
Jeetje wat n verhaal.. zou het tot nu toe mooiste avontuur in jullie leven ook bijna het laatste worden.. Zo sta je toch weer even met beide benen op de grond en denk je volgende keer wel 2 x na voordat je weer niet tevreden bent met wat je krijgt, nu kreeg je water om je wakker te schudden in plaats van vlammen uit je arie..God straft meteen maar gelukkig zijn jullie er nog en kunnen jullie nog meer dromen waar gaan maken :)
Good luck en voorzichtig met de slangen!