Sjaak & Mariska.reismee.nl

Singapore

Na een korte rit van 4 uurtjes en wat metrowerk zaten we dan in Singapore, waar we inmiddels al 3 dagenzitten en hetbevalt prima!!! We zitten in eenhostel genaamd, Checkers Inn.Dit hostelbevat alleen maar slaapzalen met zo'n 9 bedden. We hebben echter nog niet met meer dan 5 man op de kamer gelegen, dus het is nog tamelijk rustig geweest s'nachts. Het camping gevoel is weer helemaal terug bij me ( met slippers over de gang richting de douches en nog net niet met een plee rol onder m'n arm )

Sealed
...

De 1e dag zijn we naar de befaamde Singapore Zoo geweest en ik kan je verzekeren dat mocht je hier komen, je daar ECHT naar toe moet!!! Echt de mooiste en diervriendelijkste dierentuin in de wereld BY FAR!!!! De dieren zijn hier niet in kooitjes gestopt, maar hier is hun officiele leefomgeving nagebootst en slingeren de oeran utangs gewoon over de straten heen en kon ik foto's van apen en andere dieren maken van zo'n 2 meter afstand

Tongue out
Ook hebben ze hier niet alleen de saaie dieren, zoals de giraffe, zebra etc die ze in bv Blijdorp hebben,maar echt gewoon 15 aapsoorten, witte tijgers en dieren waarvan we het bestaan niet af wisten. s'avonds lekker Low Budget ( 4 euro met z'n twee)gegeten in 'Little India', waar ook onze campingsite gesitueerd is. Verder moet ik erbij vermelden dat dit land echt DUUR is, want voor een biertje betaal je bijvoorbeeld 3,5 euro en ook voor de rest hanteren ze gewoon bijna Europese prijzen! We moeten goed opletten met ons geld,mochten we nog een MEGA grote Flatscreen TV willen kopen bij thuiskomst!
Laughing

Dag 2 begon met een lekker wit bammetje met jawel, Pindakaas en een zelf gebakken eitje, ja ja ik ken het nog ( dooier heel en het eiwit was mooi wit )... daarna met de metro richting Orchard Road gereden, waar ze alleen maar merken verkopen als Louis Vuitton, Prada, Cartier en Mark Jacobs. Echt lekker rondkijken hier als je het geld er niet voor ( over) hebt. Mariska kon zich maar net bedwingen, maar ik had s'morgens al stiekem wat maatregelen genomen ende creditcard zat veiligin mijngeldbuideltje voor het geval dat... Na dit uitstapje gingen we op weg richting de'Singapore Botanic Gardens' waar het heerlijk vertoeven was in de openlucht, in de regen

Undecided
Na een 1,5 uur hielden we het voor gezien en besloten we wat te gaan lunchen in China Town en net als bijna overal waar veel toeristen komen passen ze de gerechten aan, echt te irritant. Ik bestelde kip met een pikante saus en zeg er altijd bij: Spicy I Like a lotta, maar zij denken dat meneer Sjaak de Groot niks gewend is en dus krijg ik een zoete saus. Ik wil gewoon die vlammen m'n reet uit zien schieten!!!!!!!!!!! Na de lunch weer richting het kleine India en omdat het toch regent, maar even de tijd genomen om dit verhaaltje in elkaar te flansen. Morgen vertrekken we richting de Oeran Utangs op het Indonesische eiland Sumatra. We wilden er eigenlijk heen gaan met de boot, omdat we het vliegtuig willen vermijden, maar omdat niemand duidelijkheid kan geven over de reisduur en de kosten ervan zit er niks anders op dan morgenochtend voor dag en dauw op te staan en een vlucht te nemen die we geregeld hebben voor zo'n 104 euro.We beginnen op Sumatra in het plaatsje Bukit Lawang, waar ook de Oeran Utangs opvangcentra's gevestigd zijn en waar in de jungle nog veel apensoorten in het wild rondlopen en die wezoals ze zeggen, zeker zullen gaan zien!!! Wel schijnt er een vulkaan op uit barsten te staan op Sumatra, dus we hopen dat hij niet vuur gaat spuwen als wij er zijn!!!
Frown
Tot zover dit verslagje en de volgende zal zijn vanaf Indonesie... -xxxxxxx-

Carla

He, dit staat er vast nog maar net op. Jammer toch dat ze geen rekening willen houden met jouw verlangen naar vlamschietende darmen.

Toos

Gelukkig heb je in Indonesië ook nog voldoende kansen deze grote "vlammenwens" in vervulling te doen gaan.

oma

Hoy Lieverds,wat heerlijk om dieren in hun eigen leefomgeving te zien. Hoe komt het toch dat vrouwen zo graag willen kopen? Sjaak houd je hand maar op de knip. Ik lees nu over regen. Dat hebben jullie geloof ik nog niet veel gehad. Als jullie dit lezen, zijn jullie op Sumatra. Hopelijk houdt de vulkaan zich rustig. Ik ga nu gauw de foto's bekijken. Liefs, oma XXX

Pjotr

Broeder, mooi zeg die dierentuin. Hadden ze de Bokito's wel gewoon in een hok op meer dan 2 meter afstand?
Hier alles goed.... Morgen zijn we 37 weken en dan mag je gewoon thuis bevallen. Het voelt als de laatste loodjes, maar kan ook nog maximaal 5 weken duren. Keep you posted. Dikke kus van ons.