Sjaak & Mariska.reismee.nl

Kanchanaburi en Ayutthaya

S'morgens vroeg zijn we met z'n drie vertrokken richting het plaatsje Kanchanaburi, die bekend staat om haar ' brug over the river Kwai'... Eenmaal aangekomen na een ritje van 3 uur, namen we onze intrede in Sam's House ( een guesthouse, bestaande uit hutjes van bamboo op palen) zag er leuk uit, behalve dan het mierennest in de badkamer van M en S, maar wel een schitterende veranda, waar weeen HAPPY HOUR gehouden hebben!
Wink
De 1e dag hebben we ons meteen gestort op het minder leuke verleden omtrent deze brug en zijn spoorlijn, die gebouwd werd in de 2e wereld oorlog, door de Thai, Nederlanders, Britten, Amerikanen en Australiersonder erbarmelijke omstandigheden! Dit museum was erg apart en er zat niet een bepaalde lijn in, maar we hebben toch een beter beeld gekregen van deze tragedie... De tweede dag stond er een tour op het programma met oa: Erawan Waterfalls, olifantenkamp+ritje, ritje in een boemeltrein en natuurlijk de River Kwai Bridge zelf! Dit alles was leuk en interessant, we hebben zelfs gezwommen bij de watervallen en kregen ook een gratis Fish Spa van de 15 cm grote vissen die er zwommen... En aan alles komt een einde en dus ook aan ons bezoek aan deze plaats en met Backpack op onze rug ( 10 meter) gooiden we het in een mini busje die we deelden met drie Dutch People die we eerder bij de fietstocht in Bangkok al tegen waren gekomen, op weg naar Ayutthaya met z'n vele tempel ruines. In het busje besloten we om ons bij het zelfde hotel af te laten droppen als onze Nederlandse vrienden en dit bleek een goede keuze, mooie kamer en erg proper! Na onze kamer ingericht te hebben, meteen een eindje gaan lopen om wat te gaan eten ( tussen de locals ) en daarna onze ogen de kost te geven aan de mooie ruines die ooit schitterende tempels waren. Na een tweetal uur even terug naar ons hotel om de darmpjes maar weer eens te ontluchten ( Nu is Sjaak aan de beurt, 10 x per dag). Om 16.30 een klein tourtje geboekt, waarmee we wat tempels bij zonsondergang gingen bezoeken en naareen rustplaats van de olifanten na een zware dag van arbeid. We moeten zeggen dat de tempels bij zonsondergang echt schitterend waren, zelfs een beetje spookachtig! De volgende dag alweer richting Bangkok om vanavond laat Carla uit te zwaaien, die alweer vertrekt naar ons vaderland. Zo nog even wat eten en hopen dat Sjaak(ik) het binnen kan houden en niet nog meer afvalt
Tongue out
Au revoir en tot de volgende update! Gr. Carla, Mariska en Sjaak

Johanna

Hahaha, sorry maar ik moest wel even lachen om je verhaal van de darmpjes!!! ;)

Liefs van mij.

ineke

O, wat schitterend allemaal. ben echt jaloers. Gaat het al weer beter met de poeperitis?

oma

Hoy Lieverds, ondanks de buikloop van Sjaak hebben we toch weer een fantastisch reisverhaal. Jullie hebben weer ontzettend veel meegemaakt en interessant om te lezen. Bedankt. Carla een goede terugreis en Maris en Sjaak nog een gezellige, spannende en mooie reis.

opa en oma.

Gaat het weer wat beter Sjaak?
Ik heb vanmiddag een mailtje voor jullie beide gestuurd.
Liefs en een dikke kus.

Jolanda

Heeey,

Wat een dingen maken jullie weer mee! Cool zeg op een olifant rijden!
Hopen dat dat buikgriepje snel weer overgaat!

Nou lekker genieten nog jullie zitten op de helft dus nog eventjes te gaan! :D

Heeeeeeeeeel veel plezier!

X