Mekong Delta en 1,5 dag Phnom Penh, Cambodja
Hallo lieve iedereen, we zijn inmiddels aangekomen in Cambodja en zoals eerder vermeld hebben we dit gedaan via de Mekong Delta, de rivier die loopt van China tot Vietnam! Tijdens de 3 dagen durende reis hebben we een dorpje bezocht waar ze snoep maken van kokos in allerlei verschillende smaken, een rijstpapier fabricage iets, krokodillen boerderij en verschillende pagodes en dit alles was op zich best aangenaam, maar het allerleukste was dat toen we eenmaal de grens over water gepasseerd waren, we begroet werden door velen Cambodjaanse kids die in hun blote konten met een grote lach en al zwaaiende ons welkom heette in hun domijn! En wat is dit een groot verschil met Vietnam zeg... hier zijn ze echt trots dat wij hun land belangrijk genoeg vinden om te bezoeken, I LOVE IT!!!!!!!!!!!!!!!! We kwamen zo rond 19.00 uur aan en konden dus alleen nog maar eten en dan was de avond zo goed als voorbij en wie kwamen we in Cambodja tegen denken jullie? Jawel, weer onze Dutch Friends, dus nog maar even een Ankor biertje mee gedaan, het moet maar weer

We verblijven in de hoofdstad Phnom Penh en is vergeleken met steden als Hanoi en Saigon super schoon en je ziet er veel luxe wagens wat je niet zou verwachten, MAAAAARRRR er zijn zoveel bedelaars, waarvan velen er geleden hebben onder het regime van Pol Pot die iedereen die er maar wat slim uitzag, denk aan een baard of een bril oid, het leven ontnam of hun leven zo verwoestte dat ze niks meer konden. Alle bedelaars hebben of geen armen of geen benen meer en sommigen zijn blind gemaakt! Dit is natuurlijk verschrikkelijk om te zien!!! Verder hebben we deze dag nog een weeshuis bezocht en eerder hadden we op een markt wat Engelse schoolboekjes en pennen gekocht om aan deze kinderen te kunnen geven!
Hierna hebben we ons maar eens verwend met een SHIATSU massage die we kregen van blinde mensen en geloof me, die compenseren hun blindheid met hun handen! Morgen gaan we toch het verleden van Pol Pot opgraven en gaan we naar het Tuel Sleng museum en naar de beruchte Killing Fields waar de handen van mensen nog uit de massagraven schijnen te steken... We horen van mensen hier dat het erg aangrijpend moet zijn, dus we bereiden ons voor op het ergste... Overmorgen willen we naar een klein vissersdorpje waar alles nog primitief is en willen we ons voegen tussen de Locals... Nou jullie horen weer van ons, vanuit een 35 graden warme en vochtige Cambodja!
Heerlijk weer van jullie te horen en wat fijn dat jullie je zo welkom voelen in Cambodja. Ook die vogelspin mag je van mij hebben hoor Sjaak, ik hou het dan wel bij gewone chocolade. En wat goed van jullie om wat mee te nemen naar dat weeshuis. Petje af dat jullie daar aan gedacht hebben. Hier ook alles in orde, ik loop en fiets wat af ter voorbereiding op 7/8/10 in Bangkok. Het weer is prima, niet meer zo heet en af en toe bewolkt. dikke kus en tot de volgende keer Carla
Hé die Sjaak, wat ben je toch ook een die hard, ik neem tenminste aan dat Mariska die spin aan jou overliet en zich niet aan een harig pootje gewaagd heeft. Ik ben heel benieuwd wat het volgende uitheemse gerecht op je lijstje is.
hoi straks wil je niets anders meer eten dan enge griezelige vieze dingen
Je verhalen vind ik wel heel spannend
groetjes
Heeey Maris en Sjaak,
Zo weer eventjes alle verhalen gelezen wat leuk zeg al die verhalen! Jullie maken al zo veel leuke dingen mee!
Geweldig! Super mooie foto's ook!
Goede camera Maris! ;-)
Hier slecht weer nou ja wel warm maar veel regen buhhh :(
En nog steeds saai in de trein, ben uit verveling maar aan zweedse puzzels begonnen is goed tegen dementie zeggen ze dusseh..
Nou have fun jullie daar!
En tot de volgende keer
X
O, getver Sjaak, heb je echt die spin gegeten? Jij eet ook alles he? Verder weer een super leuk verslag. Schitterende reis.
p.s. ik heb je ook nog een mail gestuurd.
dikke knuffelvoor jullie beide
Sjaak ik zat met kippevel dat je zo,n spin kan opeten dat doet maris toch zeker niet.
geniet van jullie verhalen en van de mooie dingen die jullie allemaal zien en meemaken.
liefs Hans en Nel
Hoy Lieverds, wat een geweldig ontvangst in Cambodja. Het is niet te geloven wat jullie allemaal meemaken. Kunnen jullie het wel verwerken???? Pluim dat jullie naar het weeshuis zijn geweest en iets meenamen. de gruwelijkheden van Pol Pot kan ik niet met droge ogen lezen en jullie zullen morgen nog veel meer verschrikkelijke dingen zien. Wel goed dat jullie daar ook aandacht aan besteden. Pakkerds XXX
Mooie reis tot nu toe,onwijs leuk om te lezen allemaal!!!!blijf genieten en denk dat ik ook maar wat met vogelspin op de kaart moet gaan doen ;)
x chris&miran
Hey Maris en Sjaak, uit het oog maar niet uit het hart hoor, ik lees jullie verhalen aandachtig en geniet ervan, ook van de spannende momenten ;) Wel handig dat je n guesthouse heb aan het Kakmeer, kan je die Turantula gelijk leren zwemmen als ie weer in de buitenwereld treed ;)
Heel veel sterkte bij de massagraven en mega veel plezier bij alles wat jullie zien en beleven! ik wacht in spanning af tot het volgende verhaal!
Groetjes, Jeroen
Hey Sjaak en Maris!
Leuke verhalen weer. Ik denk dat je als je thuis bent al een nieuw menu hebt: gebakken vogelspin! Geniet!
Ruben en Suus